fbpx

Kirjoitukseni Helsingin Sanomissa

Moni vanhuuseläkeläinen haluaa yhä tehdä työtä

Konkarit pitäkööt työpaikkansa niin pitkään kuin virtaa riittää!

1.9. 2:00

JOUKO HEYNO ihmetteli (HS Mielipide 23.8.), mitä järkeä on jatkaa iäkkäiden työuria.

Tämän päivän työmarkkinat ovat moninaiset eikä sinne sovi tarkkarajainen ikäajattelu. Pitkät työurat ovat nousseet kunniaan. Seniorin osaaminen on ”kansallisaarre”, jota kannattaa vaalia. Työmarkkinat eivät enää toimi niin, että eläköityneen tilalle palkattaisiin aina uusi työntekijä. Konkarit pitäkööt työpaikkansa niin pitkään kuin virtaa riittää!

Olen samaa mieltä Sari Savelan (HS Mielipide 21.8.) kanssa siitä, etteivät ikääntyneet ole jäähdyttelijöitä, jotka tarvitsevat erityistoimia. Kysymys on suurelta osin hyväkuntoisista ja työhaluisista ihmisistä. Työelämä tarvitsee monenlaista osaamista. On tärkeää, etteivät ennakkoluulot tai kategorinen ikäluokittelu kahlitse työvoiman käyttöä.

Monet vanhuuseläkeläiset haluavat edelleen tehdä työtä. Eläkeläiset tuovat joustoa työmarkkinoille tilkitsemällä työvoiman tarpeita sijaisuuksissa, osa-aikatyössä ja nuorempien vieroksumissa tehtävissä. Eläkeläisiä toimii myös yrittäjinä ja erilaisissa asiantuntijatehtävissä. Monille sopivat keikkatyöt, joiden tahdin saa itse määrätä.

|2020-09-21T12:58:02+03:00syyskuu 1st, 2020|Uncategorized|

Tietoa kirjoittajasta:

Go to Top