Ikäymmärrys auttaa eri-ikäisiä toimimaan yhteistyössä työpaikalla. Se liittyy käsitteisiin: urajohtaminen ja ikäjohtaminen.Digiyrittäjänä tuotan sisältöjä verkkokursseihin,

Marketan tarina

Jaan kanssanne tarinani, joka alkaa yli kuusikymppisenä. En ollut aikaisemmin juurikaan miettinyt tulevaa eläkeikääni, koska olin sitoutunut työhöni. Tietokirjani ”Taivaallinen työaika” (Edita) oli julkaistu pari vuotta aikaisemmin ja minulla oli jonkin verran luentokeikkoja kirjani pohjalta. Käytännön syistä kevytyrittäjyys ja myöhemmin oman yrityksen perustaminen kiinnosti.

Perustin oman yrityksen ja samalla ilmoitin jääväni eläkkeelle kahden vuoden kuluttua. Työnantajallani oli mahdollisuus seuraajasuunnitteluun ja minulla hiljaisen tiedon siirtoon. Hyvässä työyhteisössä mukavien kollegoiden kanssa tiedon jakaminen oli vaivatonta.  Siirryin suunnitellusti kolmanteen elämänvaiheeseen.

Ymmärsin, että eläkeiän lähestyminen ei saa olla  tabu, joka verhotaan mystiikalla tai liioitellulla sensitiivisyydellä. Työntekijä on aktiivinen toimija viimeiseen työpäivään saakka – häntä ei kannata päästää ”eläkkeen odotushuoneeseen”. Työssä tulee olla  mahdollisuus kehittyä uran päätökseen asti.

Työntekijä voi antaa parhaimpansa

Ikäjohtaminen on aina kiinnostanut minua. Eritoten sen näkökulman löytäminen työn ja työyhteisön kehittämiseen, missä työntekijä – iästään riippumatta – voisi  antaa  parhaimpansa. Sain  olla mukana oman työpaikkani ikäohjelman suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Tänä päivänä puhutaan ikäymmärryksestä, jolla tarkoitetaan vapautumista kaikista ikään liittyvistä oletuksista. Kyse on siitä, että eri ikäiset työyhteisön jäsenet osaavat viestiä niin, että he ymmärtävät toisiaan. Parhaimmillaan eri sukupolvet rikastavat toistensa työtä.  

Esihenkilöt tarvitsevat työkaluja vuorovaikutuksen lisäämiseen varttuneiden työntekijöidensä kanssa.  Keskustelin aiheesta monien tahojen kanssa ja erityisen merkittäväksi koin vuorineuvos Reijo Karhisen tapaamisen ja yhteydenpidon hänen kanssaan. Sain tukea ajatuksilleni.

Valmennukset kaikkien saataville verkossa

Suunnittelin tietokirjaa aiheesta, joka muuttuikin ajan kuluessa verkkovalmennukseksi. Opiskelin digiyrittäjäksi. Ratkaiseva käänne yrittäjän urallani tapahtui, kun toimitusjohtaja Seppo Niva Silver 50+ -henkilöstöpalveluyrityksestä kiinnostui aiheestani ja yhteistyöllä saimme toteutettua verkkovalmennukset ja niihin liittyvät orientaatiomateriaalit.

Ylpeänä voin esitellä, että nämä valmennukset ovat nyt kaikkien saatavilla

Esihenkilöille: Tiekartta eläkkeen odotushuoneesta tulokselliseen työhön, linkki https://silversenior.fi/product/valmennus-ikaohjaamiseen-esihenkiloille/

Työntekijöille: Tiekartta eläkkeen odotushuoneesta merkitykselliseen työhön, linkki https://silversenior.fi/product/tiekartta-elakkeen-odotushuoneen-merkitykselliseen-tyohon/

Valmennuksiin sisältyy laajat, yli 10 sivun orientaatiomateriaalit tehtävineen.

Hyödyt

  • osaava työvoima pysyy pitkään talossa
  • tietotaito siirtyy
  • energia säilyy kolmanteen elämänvaiheeseen
  • kaikille osapuolille jää hyvä mieli

 

 

Autamme kaikkia työpaikkoja, johtajia, esihenkilöitä ja työntekijöitä tämän merkityksellisen työelämän vaiheen onnistumisessa.

Työntekijää voi pyytää jatkamaan

Työn ja eläkkeen rajapinta on murtumassa. Eläkeikä ei ole kiveen hakattu. Esihenkilö voi pyytää työntekijää jatkamaan työssään, jos työpaikalla on tarvetta edelleen kokeneen osaamiselle. Eläkkeeltä voi palata työhön.

Työelämän brändilähettiläät

Me eläkeläiset olemme työelämän brändilähettiläitä. Sen vuoksi on tärkeää, että työelämä ei aja meitä loppuun; säilytämme innostuksemme ja energiamme kolmanteen elämänvaiheeseen, millä on myös ikääntyvän väestönosan terveyteen ja hyvinvointiin ratkaiseva merkitys.

Työpaikat, jotka haluavat olla edelläkävijöitä työpaikan monimuotoisuuden, diversiteetin johtamisessa ovat tilanneet verkkovalmennukset henkilöstölleen. Näillä työpaikoilla ikäymmärrys eletään todeksi työpaikan arjessa. Valmennukset avaavat ainutlaatuisen näkymän tähän elämänvaiheeseen ja antavat käytännön työkalut menestykseen.

Palautetta Marketan tiekartta-valmennuksista:

”Uusi raikas tapa lähestyä asiaa.”

”Tiivis ja selkeä kokonaisuus, joka oivalluttaa ja laittaa miettimään.”

”Marketalla on ajateltua asiaa ja omakohtaista kokemusta  – näistä syntyy erittäin vakuuttava esitys.”

Teen yhteistyötä työpaikkojen, eläkelaitosten, työmarkkina- ja eläkeläisjärjestöjen  kanssa. Verkkokurssien ohella pidän myös webinaareja ja live-valmennuksia. Ottakaa yhteyttä, niin suunnitellaan teille sopiva valmennuspaketti.  Soita, puh. 045 1253 870 tai lähetä sähköpostia: marketta.rantama@silversenior.fi