fbpx

Eläkkeelle siirtymisessä ei kannata tehdä äkkiratkaisua

Pidemmän päälle työssä jatkaminen on aina eläkettä kannattavampaa.

19.10. 2:00

PÄÄKIRJOITUKSEN mukaan (HS 11.10.) vanhuuseläkkeelle kannattaa nyt kiiruhtaa, jos voi. Jos oma eläkeikä on täyttynyt viimeistään marraskuussa 2022 ja harkitsee eläkkeen ottamista lähiaikoina, tämän vuoden puolella eläkkeelle siirtyminen tuo usein suuremman eläkkeen kuin jos jäisi eläkkeelle alkuvuonna 2023.

Tapaan valmennuksissa henkilöitä, jotka pohtivat eläkkeelle siirtymisen ajankohtaa. On syntynyt ilmiö: kaikkien tulisi nyt rynnätä eläkkeelle tämän vuoden puolella, jos eläkeovi on raottunut. Kahvipöytäkeskusteluissa ilmiö moninkertaistuu, kun toiset kannustavat äkkiratkaisuun eläke-eurojen menettämisen uhalla.

Elämän merkittävän siirtymävaiheen kynnyksellä suosittelen hakeutumaan tiedon lähteille ja tekemään harkitun päätöksen eläkkeelle siirtymisen ajankohdasta. Oman eläkelaitoksen nettisivuilta löytyy täsmätietoa ja kätevät laskurit, jotka laskevat eläkkeen määrät eri ajankohdille.

Pidemmän päälle työssä jatkaminen on aina eläkettä kannattavampaa. Palkkatulo ja sen kartuttama eläke lisää loppuelämän vaurautta ennemmin kuin äkillinen päätös eläkkeelle jäämisestä.

Monipuolisesti, ajan kanssa punnittu päätös rauhoittaa. Siinä kannattaa ottaa huomioon oma terveydentila, jaksaminen, työtehtävät ja työyhteisö sekä läheiset. Hyvillä mielin toteutettu siirtymä antaa energiaa ja mielekkyyttä myös eläkevuosiin. Sinä johdat omaa uraa ja elämää!

Marketta Rantama

yrittäjä, ikäjohtamisen asiantuntija, Kuopio

|2022-10-22T09:47:00+03:0022 lokakuun, 2022|blogi|

Tietoa kirjoittajasta:

Ura- ja työhyvinvoinnin valmentaja, yrittäjä. Autan sekä työnantajia että työntekijöitä pitkien ja laadukkaiden työurien saavuttamisessa. Ratkaisuni on konkreettinen ASKEL3- malli, joka lisää esihenkilön ja työntekijän välistä vuorovaikutusta työuran loppuvaiheessa. Malli edistää työn merkityksellisyyden kokemusta ja sitä kautta työhyvinvointia ja tuloksellisuutta. Työnantajalla on käytettävissä pidempään osaavaa työvoimaa, joka on halukas myös jakamaan tietotaitoaan. Osaamispääoma kasvaa ja työntekijät siirtyvät aikanaan hyvillä mielin kolmanteen elämänvaiheeseen ja toimivat entisen työnantajansa brändilähettiläinä. Eläkkeeltä on mahdollista palata työhön.
Go to Top