Julkaisut

Työturvallisuuslaki velvoittaa arvioimaan työajan aiheuttamaa kuormittuneisuutta. Kaavio on hengellisen työn kuormittavuuden arviointiin.

12705674_10207337804896271_2010965026606629842_nJulkaisut:

Taivaallinen työaika – näkökulmia ajattomaan työhön, 2016. Linkki kustantajan sivulle.

 ”Marketta Rantaman kirja voi auttaa seurakuntien työntekijöitä hoitamaan heille uskottua ajallista tehtävää entistä paremmin ja siten samalla tukea kirkon ajattoman perustehtävän toteutumista.”
Piispa Seppo Häkkinen

 

”Kirja tuo käytännönläheisesti esille työajattomuuden koko kirjon kaikissa hengellisen työn työntekijäryhmissä. Siinä esitetään myös ratkaisukeinoja, joista moduulityöaika on oman kokemukseni perusteella toimivin. Suosittelen lukemaan kirjan ja lähtemään mukaan työaikakokeiluun.”
Kirkkoherra Hannu Ronimus, Meilahden seurakunta

”Kirja antaa oivallisia keinoja ajattoman työn hallintaan. Suosittelen kirjaa oppikirjaksi kaikkiin kirkon virkaan valmistaviin oppilaitoksiin.”
Kirkkomusiikin lehtori Seppo Kirkinen, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

”Teos auttaa tunnistamaan työajattoman työn psykososiaaliset riskit ja antaa näkökulmia pirstaleisen nuorisotyön ajankäytön hallintaan.”
Toiminnanjohtaja Arja Lusa, Kirkon Nuorisotyöntekijöiden Liitto

”Rantama tuo raikkaasti esille, kuinka hengellinen työaika voidaan järjestää ihmisten kohtaamisen näkökulmasta optimaaliseksi työntekijöitä vähiten kuormittaen.”
Johtava diakoniaviranhaltija, työnohjaaja, STOry,  työyhteisökonsultti Liisa Tiilikainen, Siilinjärven seurakunta

”Taivaallinen työaika -kirja antaa edellytyksiä pohtia itsenäisen, mielekkään ja tuloksellisen työnteon mahdollisuuksia väljän ja joustavan työaikakäsityksen puitteissa. Suosittelen kirjaa.”
Lapsityönohjaaja, lähiesimies Tuula Hoffrén, Kallaveden seurakunta

”Rantama on kirjoittanut tärkeästä aiheesta laaja-alaisen ja erittäin selkeän kirjan. Haasteena pidän luottamuksen kasvattamista työyhteisössä niin, että työaikaan liittyviä asioita voidaan ottaa puheeksi. Kirjan pohjalta on hyvä keskustella ja kehittää työaikajärjestelyjä seurakunnissa. Työntekijöiden kirjoitukset tuovat kirjaan elävyyttä ja kokemuksellisuutta.”
Kouluttaja, valmentaja, työnohjaaja Päivi Hyvärinen
Valmennus- ja koulutuspalvelu Oivallus

 

”Ajaton työ seurakunnassa” – kirja, 2003

Tutkimus seurakuntien hengellisen työntekijöiden työajattomuuden aiheuttamasta kuormittuneisuudesta. Lisensiaattityö, 2001